Založ si blog

Ale on je inžinier!

Dnes mám vo svojom článku chuť prispieť s niečím jednoduchým na pobavenie a ľahšie zamyslenie.

Iste mnohí to tak máte, že pri zaspávaní myslíte na všetko možné. Ja to tak mám. Včera, keď som zaspával, „honilo sa mi hlavou“ ako obvykle všetko možné a odrazu som objavil paralelu medzi dvomi udalosťami, ktoré sa odohrali za rôznych okolností a na rôznych miestach a v rôznych časoch a predsa, čosi tu je spoločné.

Prvá udalosť je z rozprávania mojej kamarátky. Tam, kde pred rokmi pracovala, jedného dňa už mali po pracovnej dobe a odchádzala s kolegyňou po schodoch z budovy a odrazu oproti nim hore po schodoch ide v tvári červená, dýchavičná pani, za ňou jej opitý manžel. A pani „spustila“. Začala sa dožadovať zvýšeným hlasom poskytnutia istej služby, lebo toto bolo podľa nej neodkladné. Pani vraj slušne informovali o pracovnom čase, o tom, kedy sa môžu s manželom dostaviť, poučili ju, kde sa môže momentálne obrátiť, ak si myslí, že v ich prípade sa jedná o neodkladnú záležitosť. Pani ale akoby nerozumela poučeniu, opakovala svoj argument a zaklincovala to týmto: „Ale môj manžel je inžinier!“. Kolegyňa jej na to odpovedala, že môže byť pán manžel aj prezident a šla preč.

Druhá udalosť sa udiala v Myjave minulý rok. Čakal som na autobusovej stanici na nočný autobus do Vrboviec. Odrazu dvaja bradatí ksychti ku mne prišli, zrenice rozšírené, odbrzdení v správaní, lepkaví, vtieraví a jeden z nich hovorí, že či si ho pamätám, že sme sa stretli na párty pred rokmi u našich spoločných známych, on si ma dobre pamätá, že som ten a ten. Potom som si ho zatriedil, že aha, to je ten, čo sme raz na párty u známych kecali do noci… A on následne vytiahol plastové vrecúško so zelenou rastlinkou, položil ho vedľa mňa a povedal, že to posiela- nerozumel som, že komu. Následne sa zdvihol a šiel so svojim partnerom vraj niekde ešte chlastať. Ja som tam ostal s „otvorenou hubou“, vrecko som hodil do odpadkového koša. Jednoducho tá bezočivosť. Veď ak si ma pamätal z tej párty „tak dobre“, ako tvrdil, tak musel vedieť, aký mám postoj k drogovým dílerom, že to patrí na popravisko, čo je postoj, za ktorý som tiež občas podozrivý z „fašizmu“. Ale nie o tom som chcel. Za nejaký čas som sa stretol s tou známou, u ktorej som s týmto bradatým ksychtom bol pred rokmi na párty a ktorá sa s ním údajne pozná roky. Povedal som jej o svojom zážitku s ním na autobusovej stanici a ona kývala hlavou, že to neni možné, to určite nebol on, veď on je inžinier! Hehe.

Takže, ako vraví Jan Švankmajer v úvode filmu Prežiť svoj život- „Dámy a pánové!“ To, že má niekto akademický titul, neznamená, že má právo na niečo, čo je nad rámec pravidiel platných pre ostatných- viď prvá udalosť, neznamená to ani to, že je to slušný, bezúhonný človek- viď druhá udalosť.

Barbina ma blokla na FB?

29.12.2021

Milí spoluobčania. Tento môj príspevok prosím berte ako oddychové čítanie na zamyslenie. Nemám v úmysle sa tu siahodlho rozpisovať o mnou vnímaných defektoch na úrovni súčasnej politickej moci a jej predstaviteľov, známej tiež ako „slušnovláda“ a „slušnodemokrati“, ktorú ja radšej nazývam „dysgenická totalitná [...]

Odstávka spaľovne ZEVO OLO 8. časť

05.09.2020

V mojom článku nazvanom „Odstávka spaľovne OLO“ /1. časť/ z 26-09-2016 som uviedol i to, že osobne považujem likvidáciu zvyškových zmesových komunálnych odpadov, to jest toho, čo zostane po vyseparovaní recyklovateľných zložiek, ich energetickým zhodnotením v spaľovni s technológiou BAT, za v súčasnosti ten najvhodnejší spôsob likvidácie a uviedol som [...]

Odstávka spaľovne OLO 7. časť

10.02.2020

V mojom článku nazvanom „Odstávka spaľovne OLO“ /1. časť/ z 26-09-2016 som uviedol i to, že osobne považujem likvidáciu zvyškových zmesových komunálnych odpadov, to jest toho, čo zostane po vyseparovaní recyklovateľných zložiek, ich energetickým zhodnotením v spaľovni s technológiou BAT, za v súčasnosti ten najvhodnejší spôsob likvidácie a uviedol som pozitíva [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 42043x
Priemerná čítanosť článkov: 2628x

Autor blogu

Kategórie